Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldalon történő "Elfogadom és továbblépek" gomb megnyomásával elfogadod a cookie-k használatát.
Menu

Mi fán terem a betain?

Mi fán terem a betain?

A betain egy különleges természetes anyag, amit először a cukorrépából vontak ki - ennek latin neve a Beta Vulgaris, amire a betain elnevezése is utal. A cukorrépán kívül megtalálható még a zabban, az amarántban, a quinoában, de a spenót és a brokkoli is nagyobb mennyiségben tartalmazza. Az összetevők listájában a trimethylgyicine, a coco-betaine, a coconut betaine, valamint a coco dimethyl Glycine is a betain jelenlétét jelzi, ami mindenképpen jó hír Hogy miért? Máris eláruljuk!

Dióhéjban a betainról

A betain egy, a természetben gyakran előforduló aminosav, amire először a cukorrépa feldolgozása során bukkantak. Semleges pH-értékű, fehér színű, Vízben könnyen oldódó anyag. Vízben oldva rendkívül jó hidratáló hatással rendelkezik és védelmezi a bőrt, valamint a nyálkahártyákat.

Kedvező tulajdonságaira a szépségiparban is felfigyeltek, ezért ma már többféle kozmetikumban találkozhatunk vele: tusfürdőkben, habfürdőkben, samponokban, arckrémekben, arctejekben, különféle gélekben, napozótermékekben és dezodorokban. A kozmetikumokban 1-10%-os hígításban használják, és az érzékeny bőrűeknek sem szokott problémát okozni. Különlegessége, hogy táplálékkiegészítő formájában is találkozhatunk vele.

Különleges kombináció

Az úgynevezett coco betaine egy felületaktív összetevő a kozmetikumokban, amit a kókuszolajból nyert zsírsavakból és a fent említett betainból állítanak elő. Világos sárga színű, sajátos illatú, vízben könnyen oldódó anyag, ami viszkozitás-növelő hatással rendelkezik. Kellemessé és krémesebbé teszi a kozmetikumok habjának állagát, így használatával kiválthatók az agresszívebb, szintetikus állagjavítók használata. Mivel tisztító hatása is számottevő, megtalálható folyékony szappanokban, samponokban, tusfürdőkben, habfürdőkben, intim mosakodókban és arclemosókban.

 

Új csomagolású termékeink (de a micellás víz is) már tartalmaznak betaint!

 

Search